Gouwwerking

Wij zijn Gouw Antwerpen, dé gouw van ’t stad. Wij vertegenwoordigen een veertigtal groepen in Antwerpen-stad, Berchem, Wilrijk, het Kiel, Hoboken, Borgerhout, Linkeroever en Zwijndrecht. Onze groepen zijn onderverdeeld in vijf districten: Hollebeek, Centrum, West, Ter Schelde en Zilverbeek.

Onze gouwraad bestaat uit het buro (voorzitter, commissaris en beheerder en AGC’s Vorming), de verschillende districtscommissarissen en de AGC’s Activiteiten, Zingeving & Diversiteit. Wie er allemaal die huidige functies invult vind je hier.

Daarnaast hebben wij nog een hoop medewerkers, die ons bijstaan waar nodig.

Wij zijn er in de eerste plaats voor onze groepen. We staan ze, samen met de stadsondersteuner, bij als ze problemen hebben en onze districtscommissarissen brengen de groepsleiding en districtsjinleiding ongeveer maandelijks samen op de districtsraad. Zo blijven ze op de hoogte van het reilen en zeilen in de groepen en willen ze een fijne sfeer creëren tussen de verschillende groepen.

Daarnaast zijn wij, als gouw, de connectie tussen de groepen en het Verbond. We behartigen de belangen van onze groepen tijdens de verbondsraad en houden hen op de hoogte van wat er zich allemaal, op Vlaams niveau, afspeelt in het Verbond.

Tot slot zijn wij een bende enthousiaste scouts, die graag toffe activiteiten voor onze leiding en leden organiseren. Van een kapoenen/welpendag tot een jonggiver- en giverweekend en een jin/loodsen/akabedag en van een open takraad tot de Daskesfuif en ons ondertussen legendarische Dingdongweekend: we bieden voor ieder wat wils!

Wil je zelf mee de gouw ondersteunen? Kijk zeker eens tussen onze openstaande vacatures of stuur ons een mailtje.