Open Kamp

Open Kamp is een zomerkamp voor kinderen die niet in een reguliere scouts zijn aangesloten. We richten ons vooral op kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen en instellingen, vluchtelingen, ... . Zij hebben elk hun eigen verhaal, elk hun eigen achtergrond. Ons doel is om deze jongeren te bereiken en hen te laten kennismaken met scouting. Doordat wij, voornamelijk leiding van reguliere scoutsen, deze kinderen leren kennen kunnen we ook aandachtiger zijn voor diversiteit in onze eigen scoutsgroepen.

Open Kamp Antwerpen organiseert elke zomer een kamp dat plaatsvindt in een van de Hopper-verblijven van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het initiatief van de leiding start vanuit enthousiasme om kinderen een gewelig kamp te geven zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten en weer kind kunnen zijn. Zo kunnen ze op een leuke manier kennis maken met scouting en als het na het kamp echt kriebelt willen we hen achteraf helpen een ideale scoutsgroep te vinden!

Meer informatie kan je vinden op onze website www.openkampantwerpen.be
Als je geïnteresseerd bent op leiding te worden of een andere vraag hebt, kan je mailen naar openkampantwerpen@scoutsengidsenvlaanderen.be